čtvrtek 11. července 2013

Ultra trail Mt. Fuji [Japonsko]

Tento 100 mílový závod Ultra trail Mt. Fuji na Japonském ostrově kolem sopky a zároveň posvátné hory Japonců, je jeden z nejkrásnějších ultra v Asii. Na trati dlouhé 161 km překonáte kumulativní převýšení 9000 m. To vše musíte stihnout v časovém limitu 46 hodin. A nemálo důležitá je i kapacita závodníků, která je jen 800 startujících, podobně jak to bylo např. Cortině. A také jako na LUTu, je i zde kratší trasa 84 km s 4700 m kumulativního převýšení (up and down). Startovné činí 2600 Kč.

Start závodu je v Yagisaki a cíl v Fujikawaguchiko-cho v prefektuře Yamanashi. Ročník 2013, se konal 26. Dubna. Tento rok i za účasti Francouzkých hvězd Seba Chaigneau a Juliena Choriera (v roce 2012 byl vítězem), vyhrál domácí Hara Yoshikazu v čase 19 hodin a 39 minut, jen deset minut zaostal Seb a
o minutku později doběhl do cíle i Julien. V ženách první místo obsadila Kristin Moehl ze Spojených států v čase 24 hodin a 35 minut. 

Na tomto trailu je také zajímavé, svou odlehlostí je většina startujících Japonců a velmi málo zahraničních účastníků, takže si celou dobu připadáte jako exoti a navíc minimálně o hlavu větší. Všichni jsou, ale velmi přátelští a na všech občerstvovacích stanicích Vás zahrnou milím úsměvem, a že těch stanic není málo přesně 13 stanic, většínou kolem 10 km od sebe vzdálených.

Cesta vede po všech možných typech povrchů od asfaltu až po stezky sformované sopečným popelem. Trasa se otírá o krásná jezera na úpatí posvátné hory FUJI. Kdo se chce přidat k dalším 800stům bláznům, stačí jen vyplnit registraci, která je jak jinak celá v japonštině, takže good luck. A třeba se dočkáme nějakého českého reportu. Registrace.










Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář potěší